Haven van Portmagee (Skellig Islands)

De Haven van Portmagee, gelegen in het pittoreske dorpje Portmagee aan de zuidwestkust van Ierland, is de belangrijkste toegangspoort tot de adembenemende Skellig Islands. Deze eilanden, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zijn een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Locatie

De Haven van Portmagee ligt aan de kust van County Kerry, in het zuidwesten van Ierland. Het dorpje Portmagee zelf is charmant en schilderachtig, met kleurrijke huizen en een levendige haven. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht op de Skellig Islands, die ongeveer 12 kilometer uit de kust liggen.

Veerbootverbindingen

Er zijn verschillende veerbootverbindingen die de Haven van Portmagee verbinden met de Skellig Islands. De belangrijkste veerdienst wordt verzorgd door Skellig Michael Cruises. Deze veerboot vertrekt dagelijks vanuit Portmagee en brengt bezoekers naar Skellig Michael, het grootste eiland van de archipel. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten en biedt een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn van Ierland.

Daarnaast zijn er ook veerboten beschikbaar die bezoekers naar Little Skellig brengen, het kleinere eiland van de archipel. Deze veerboten vertrekken ook vanuit de Haven van Portmagee en bieden een unieke kans om de indrukwekkende vogelkolonie op Little Skellig te bewonderen.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast de veerbootverbindingen zijn er ook verschillende cruise mogelijkheden voor toeristen die de Haven van Portmagee bezoeken. Deze cruises bieden een uitgebreide ervaring en nemen je mee op een ontdekkingstocht langs de prachtige kustlijn van County Kerry.

Tijdens de cruises kun je genieten van adembenemende uitzichten op de Skellig Islands, de ruige kliffen en de rijke flora en fauna van de regio. Daarnaast bieden sommige cruises ook de mogelijkheid om dolfijnen, zeehonden en andere zeedieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Tarieven

De tarieven voor de veerbootverbindingen en cruises variëren afhankelijk van het seizoen en de gekozen dienstverlener. Over het algemeen liggen de prijzen voor een veerboottocht naar Skellig Michael tussen de €60 en €80 per persoon. Voor een bezoek aan Little Skellig liggen de prijzen meestal iets lager, rond de €40 tot €60 per persoon.

Voor de cruises langs de kustlijn van County Kerry liggen de tarieven meestal tussen de €30 en €50 per persoon, afhankelijk van de duur en de specifieke route van de cruise.

Het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden, aangezien de veerbootverbindingen en cruises afhankelijk zijn van de veiligheid op zee.

Kortom, de Haven van Portmagee is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige Skellig Islands. Met veerbootverbindingen naar zowel Skellig Michael als Little Skellig, en verschillende cruise mogelijkheden langs de kustlijn van County Kerry, is er voor ieder wat wils. Vergeet niet om vooraf te reserveren en te genieten van de adembenemende schoonheid van deze unieke bestemming.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *