Haven van Setúbal (Troia)

De Haven van Setúbal (Troia) is een belangrijke haven gelegen in de stad Setúbal, Portugal. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners vanwege de vele veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden die het biedt.

Locatie

De Haven van Setúbal (Troia) is gelegen aan de monding van de rivier de Sado, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Lissabon. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel dagtochten als langere verblijven.

Veerbootverbindingen

De haven biedt regelmatige veerbootverbindingen naar het schiereiland Troia, dat aan de overkant van de rivier ligt. Deze veerboten zijn een populaire manier om het schiereiland te bereiken en bieden prachtige uitzichten op de kustlijn en de omgeving. De overtocht duurt ongeveer 30 minuten en er zijn meerdere afvaarten per dag.

Daarnaast zijn er ook veerbootverbindingen naar andere nabijgelegen eilanden en bestemmingen, zoals het natuurreservaat van Arrábida en het eiland Comporta. Deze veerboten bieden een geweldige manier om de prachtige natuur en stranden van de regio te verkennen.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

De Haven van Setúbal (Troia) is ook een populaire bestemming voor cruiseschepen. Veel cruiseschepen maken een tussenstop in Setúbal om toeristen de mogelijkheid te bieden om de stad en de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende cruiseschepen die regelmatig aanmeren in de haven, waaronder enkele van de bekendste cruisemaatschappijen ter wereld.

Tijdens een cruise naar Setúbal kunnen toeristen genieten van de prachtige stranden, de historische bezienswaardigheden en de heerlijke lokale keuken. Er zijn ook verschillende excursiemogelijkheden beschikbaar, zoals een bezoek aan het natuurreservaat van Arrábida, een wijnproeverij in een van de nabijgelegen wijngaarden of een boottocht langs de kust.

Tarieven

De tarieven voor de veerbootverbindingen variëren afhankelijk van de bestemming en het seizoen. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en betaalbaar voor de meeste reizigers. Het is raadzaam om vooraf de actuele tarieven te controleren en eventueel online tickets te boeken om wachtrijen te vermijden.

Voor cruiseschepen kunnen de tarieven variëren afhankelijk van de cruisemaatschappij, de duur van de cruise en de faciliteiten aan boord. Het is raadzaam om contact op te nemen met de cruisemaatschappij of een reisbureau voor meer informatie over de tarieven en beschikbaarheid.

Kortom, de Haven van Setúbal (Troia) is een prachtige bestemming met vele mogelijkheden voor toeristen. Of je nu wilt genieten van een ontspannen veerboottocht naar het schiereiland Troia, een cruise wilt maken langs de kust of gewoon de prachtige stranden en bezienswaardigheden van Setúbal wilt verkennen, deze haven biedt voor elk wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *