Haven van Lisbon (Alcântara)

De Haven van Lisbon (Alcântara) is een belangrijke haven gelegen in de wijk Alcântara in Lissabon, Portugal. Het is een drukke haven die een belangrijke rol speelt in de handel en het toerisme van de stad. Met zijn strategische ligging aan de rivier de Taag is het een belangrijk knooppunt voor veerbootverbindingen en cruiseschepen.

Locatie

De Haven van Lisbon (Alcântara) is gelegen in de wijk Alcântara, aan de noordelijke oever van de rivier de Taag. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op korte afstand van het stadscentrum van Lissabon. De haven biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de omliggende stad.

Veerbootverbindingen

De haven heeft verschillende veerbootverbindingen die reizigers de mogelijkheid bieden om de rivier de Taag over te steken en andere delen van de stad te verkennen. Enkele populaire veerbootroutes zijn onder andere:

  • Veerboot naar Cacilhas: Deze veerboot brengt passagiers naar Cacilhas, een charmant stadje aan de zuidelijke oever van de rivier. Hier kunnen toeristen genieten van prachtige uitzichten op Lissabon en de beroemde Cristo Rei.
  • Veerboot naar Barreiro: Deze veerboot verbindt Lissabon met Barreiro, een stad aan de overkant van de rivier. Het is een handige manier om de stad te verkennen en te genieten van de lokale cultuur en keuken.
  • Veerboot naar Montijo: Deze veerboot brengt passagiers naar Montijo, een stad in de buurt van Lissabon. Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers en biedt prachtige stranden en watersportmogelijkheden.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

De Haven van Lisbon (Alcântara) is ook een belangrijke bestemming voor cruiseschepen. Veel toeristen kiezen ervoor om Lissabon te verkennen via een cruise en de haven biedt een breed scala aan cruise mogelijkheden. Enkele populaire cruises die vertrekken vanuit de haven zijn onder andere:

  • Cruise naar de Middellandse Zee: Deze cruise neemt passagiers mee op een onvergetelijke reis door de Middellandse Zee, waar ze kunnen genieten van prachtige bestemmingen zoals Barcelona, Rome en Athene.
  • Cruise naar de Atlantische eilanden: Deze cruise brengt passagiers naar de prachtige eilanden in de Atlantische Oceaan, zoals Madeira en de Azoren. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze eilanden.
  • Cruise langs de kust van Portugal: Deze cruise biedt passagiers de mogelijkheid om de prachtige kustlijn van Portugal te verkennen, met stops in steden zoals Porto, Faro en Cascais.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises variëren afhankelijk van de bestemming en het type reis. Het is raadzaam om de officiële website van de haven te raadplegen voor de meest recente tarieven en beschikbaarheid. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en bieden ze een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de geboden diensten.

Al met al is de Haven van Lisbon (Alcântara) een belangrijk knooppunt voor veerbootverbindingen en cruiseschepen in Lissabon. Met zijn gunstige ligging, prachtig uitzicht en diverse mogelijkheden voor reizigers, is het een must-visit bestemming voor toeristen die de stad willen verkennen en de omgeving willen ontdekken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *