Haven van Bastia (Corsica)

De Haven van Bastia is een belangrijke haven gelegen in de stad Bastia, op het prachtige eiland Corsica. Deze haven is een belangrijk knooppunt voor zowel passagiers- als vrachtvervoer en biedt een scala aan veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden voor toeristen.

Locatie

De Haven van Bastia ligt aan de oostkust van Corsica, in de Middellandse Zee. Het is gelegen in de stad Bastia, die de op een na grootste stad van Corsica is. De haven is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein of bus, en er zijn ook goede verbindingen met de luchthaven van Bastia.

Veerbootverbindingen

De Haven van Bastia biedt veerbootverbindingen naar verschillende bestemmingen in de Middellandse Zee. Enkele populaire routes zijn:

  • Bastia – Marseille: Deze route wordt verzorgd door verschillende veerbootmaatschappijen en heeft een reistijd van ongeveer 12 uur.
  • Bastia – Nice: Deze route wordt ook aangeboden door verschillende veerbootmaatschappijen en duurt ongeveer 6 uur.
  • Bastia – Livorno: Deze route wordt verzorgd door meerdere veerbootmaatschappijen en heeft een reistijd van ongeveer 4 uur.

Naast deze routes zijn er ook veerbootverbindingen naar andere steden in Italië, zoals Genua en Savona.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

De Haven van Bastia biedt ook verschillende cruise mogelijkheden voor toeristen die het prachtige eiland Corsica willen verkennen. Cruiseschepen leggen regelmatig aan in de haven en bieden passagiers de mogelijkheid om de charmante stad Bastia en de omliggende gebieden te verkennen.

Tijdens een cruise naar de Haven van Bastia kunnen toeristen genieten van de prachtige stranden, pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen van Corsica. Populaire excursies zijn onder andere een bezoek aan de historische citadel van Bastia, een wandeling door de schilderachtige straatjes van de oude stad en een bezoek aan de nabijgelegen wijngaarden voor wijnproeverijen.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises naar de Haven van Bastia variëren afhankelijk van de veerbootmaatschappij, het seizoen en het type voertuig of accommodatie dat u kiest. Het is raadzaam om de websites van de veerbootmaatschappijen te raadplegen voor actuele tarieven en beschikbaarheid.

Over het algemeen liggen de prijzen voor veerbootverbindingen tussen Bastia en Marseille, Nice of Livorno tussen de €50 en €150 per persoon, afhankelijk van de gekozen route en accommodatie. Voor cruises naar de Haven van Bastia kunnen de prijzen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de duur en het type cruise.

Al met al biedt de Haven van Bastia een uitstekende toegangspoort tot het prachtige eiland Corsica. Met zijn veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden is het een ideale bestemming voor zowel toeristen als reizigers die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke ervaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *