Haven van Saint-Malo

De Haven van Saint-Malo is een belangrijke haven gelegen in de stad Saint-Malo, gelegen aan de noordkust van Bretagne, Frankrijk. Het is een historische havenstad die bekend staat om zijn prachtige architectuur en rijke maritieme geschiedenis.

Locatie

De Haven van Saint-Malo ligt aan de monding van de Rance-rivier, op ongeveer 40 kilometer ten noorden van de stad Rennes. Het is strategisch gelegen aan de Kanaaleilanden en de zuidkust van Engeland, waardoor het een belangrijke toegangspoort is tot deze regio’s.

Veerbootverbindingen

De Haven van Saint-Malo biedt veerbootverbindingen naar verschillende bestemmingen, waaronder de Kanaaleilanden, Engeland en Ierland. Enkele van de populaire veerbootroutes zijn:

  • Saint-Malo naar Jersey
  • Saint-Malo naar Guernsey
  • Saint-Malo naar Portsmouth
  • Saint-Malo naar Plymouth
  • Saint-Malo naar Cork

De veerboten bieden comfortabele faciliteiten aan boord, zoals restaurants, bars, winkels en zelfs entertainment voor passagiers tijdens de overtocht.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast veerbootverbindingen biedt de Haven van Saint-Malo ook cruise mogelijkheden voor toeristen. Cruiseschepen van verschillende rederijen leggen regelmatig aan in de haven, waardoor toeristen de kans krijgen om de prachtige stad Saint-Malo en de omliggende regio te verkennen.

Tijdens een cruise naar Saint-Malo kunnen toeristen genieten van de adembenemende uitzichten op de stadsmuren, de historische gebouwen en de prachtige stranden. Er zijn ook excursiemogelijkheden naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Mont Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises vanuit de Haven van Saint-Malo variëren afhankelijk van de bestemming, het seizoen en de gekozen rederij. Het is raadzaam om de websites van de veerbootmaatschappijen en cruisemaatschappijen te raadplegen voor actuele tarieven en beschikbaarheid.

Het is ook mogelijk om speciale aanbiedingen en kortingen te vinden, vooral als u uw reis van tevoren plant. Het is raadzaam om vroeg te boeken om teleurstelling te voorkomen, vooral tijdens het hoogseizoen wanneer de vraag naar veerboten en cruises hoog is.

Kortom, de Haven van Saint-Malo is een belangrijke haven gelegen aan de noordkust van Bretagne, Frankrijk. Met veerbootverbindingen naar de Kanaaleilanden, Engeland en Ierland, evenals cruise mogelijkheden voor toeristen, biedt de haven een uitstekende toegangspoort tot deze prachtige regio. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen veerbootreis of een avontuurlijke cruise, de Haven van Saint-Malo heeft voor elk wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *