Haven van Calvi (Corsica)

De Haven van Calvi, gelegen in de prachtige stad Calvi op het eiland Corsica, is een belangrijke toegangspoort tot dit adembenemende eiland. Met zijn pittoreske ligging aan de Middellandse Zee en zijn rijke maritieme geschiedenis, trekt de haven jaarlijks duizenden toeristen aan.

Locatie

De Haven van Calvi ligt aan de noordwestkust van Corsica, een Frans eiland in de Middellandse Zee. Calvi zelf is een charmante stad met een rijke geschiedenis en een prachtig uitzicht op de zee en de bergen. De haven is gelegen in het centrum van de stad, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Veerbootverbindingen

De Haven van Calvi biedt veerbootverbindingen naar verschillende bestemmingen in de Middellandse Zee. Enkele populaire routes zijn:

  • Calvi naar Nice, Frankrijk
  • Calvi naar Marseille, Frankrijk
  • Calvi naar Livorno, Italië
  • Calvi naar Toulon, Frankrijk

De veerboten bieden comfortabele faciliteiten aan boord, zoals restaurants, winkels en lounges, waardoor de reis een aangename ervaring wordt voor passagiers.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast veerbootverbindingen biedt de Haven van Calvi ook cruise mogelijkheden voor toeristen die het eiland Corsica willen verkennen. Cruiseschepen van verschillende rederijen meren regelmatig aan in de haven, waardoor toeristen de kans krijgen om de prachtige kustlijn van Corsica te bewonderen en de charmante stad Calvi te verkennen.

Tijdens een cruise naar Calvi kunnen toeristen genieten van de adembenemende uitzichten op de zee en de bergen, de historische bezienswaardigheden van de stad ontdekken en genieten van de lokale keuken en cultuur. Cruiseschepen bieden vaak excursies aan naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Calvi Citadel en de prachtige stranden van Corsica.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises vanuit de Haven van Calvi variëren afhankelijk van de bestemming, het seizoen en de gekozen rederij. Het wordt aanbevolen om de websites van de veerbootmaatschappijen en cruisemaatschappijen te raadplegen voor actuele prijzen en beschikbaarheid.

Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en bieden ze een goede prijs-kwaliteitverhouding, gezien de comfortabele faciliteiten en de prachtige ervaring die een reis naar Corsica biedt.

Conclusie

De Haven van Calvi is een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Corsica. Met zijn veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden biedt de haven verschillende opties voor toeristen om dit adembenemende eiland te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen veerbootreis of een avontuurlijke cruise, de Haven van Calvi heeft voor elk wat wils. Vergeet niet te genieten van de prachtige uitzichten, de rijke geschiedenis en de heerlijke keuken van Calvi tijdens je bezoek aan deze betoverende haven.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *