Haven van Bali (Sanur)

De Haven van Bali (Sanur) is een belangrijke toegangspoort tot het eiland Bali in Indonesië. Gelegen aan de oostkust van het eiland, biedt deze haven veerbootverbindingen naar verschillende nabijgelegen eilanden en biedt het ook cruise mogelijkheden voor toeristen.

Locatie

De Haven van Bali (Sanur) bevindt zich in het dorp Sanur, dat deel uitmaakt van de regio Denpasar. Sanur is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden en rustige sfeer. De haven ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven Ngurah Rai en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of taxi.

Veerbootverbindingen

De Haven van Bali (Sanur) biedt veerbootverbindingen naar verschillende nabijgelegen eilanden, waaronder:

  • Nusa Lembongan: Een klein eiland ten zuidoosten van Bali, bekend om zijn prachtige stranden en snorkelmogelijkheden.
  • Nusa Penida: Een groter eiland ten zuidoosten van Bali, dat bekend staat om zijn adembenemende kliffen en prachtige uitzichten.
  • Gili-eilanden: Een groep kleine eilanden ten noordwesten van Lombok, die bekend staan om hun witte zandstranden en geweldige duiklocaties.
  • Lombok: Een naburig eiland ten oosten van Bali, dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en de beroemde Mount Rinjani.

De veerboten vertrekken regelmatig vanuit de Haven van Bali (Sanur) en bieden een handige manier om deze prachtige eilanden te verkennen.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast veerbootverbindingen biedt de Haven van Bali (Sanur) ook cruise mogelijkheden voor toeristen. Er zijn verschillende cruiseschepen die vanuit deze haven vertrekken en reizigers de kans geven om de prachtige wateren van Bali en de omliggende eilanden te verkennen.

Enkele populaire cruise-opties zijn:

  • Zonsondergangcruise: Geniet van een romantische cruise bij zonsondergang en bewonder de kleurrijke hemel terwijl u langs de kust van Bali vaart.
  • Dolfijnencruise: Ga op zoek naar speelse dolfijnen in hun natuurlijke habitat tijdens een dolfijnencruise vanuit de Haven van Bali (Sanur).
  • Duikcruise: Er zijn ook cruises beschikbaar voor duikliefhebbers, waarbij u de kans krijgt om te duiken op enkele van de beste duiklocaties in de regio.

De cruise mogelijkheden variëren in duur en prijs, afhankelijk van de gekozen optie en het gekozen cruiseschip.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises vanuit de Haven van Bali (Sanur) variëren afhankelijk van de bestemming en het type service dat u kiest. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren en eventueel te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en bieden ze een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral gezien de prachtige bestemmingen die bereikbaar zijn vanuit deze haven.

Al met al is de Haven van Bali (Sanur) een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Bali en biedt het reizigers de mogelijkheid om nabijgelegen eilanden te verkennen en te genieten van verschillende cruise-ervaringen. Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een prachtig uitzicht, deze haven heeft voor elk wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *