Haven van Koh Samet

De Haven van Koh Samet is een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Koh Samet in Thailand. Gelegen aan de oostkust van het land, biedt deze haven een gemakkelijke en snelle manier om het eiland te bereiken. Met veerbootverbindingen, cruise mogelijkheden en redelijke tarieven is de Haven van Koh Samet de ideale keuze voor toeristen die dit paradijselijke eiland willen verkennen.

Locatie

De Haven van Koh Samet bevindt zich in de provincie Rayong, op ongeveer 200 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Het is gelegen aan de kust van de Golf van Thailand en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende wateren. De haven is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer, en er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor bezoekers die met eigen vervoer komen.

Veerbootverbindingen

De Haven van Koh Samet biedt regelmatige veerbootverbindingen naar het eiland. Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die diensten aanbieden van en naar de haven, waardoor reizigers flexibiliteit hebben in hun reisplannen. De veerboten vertrekken meerdere keren per dag en de overtocht duurt ongeveer 30 minuten. Het is raadzaam om vooraf een ticket te boeken om zeker te zijn van een plaats, vooral tijdens het hoogseizoen.

Enkele populaire veerbootmaatschappijen die diensten aanbieden vanuit de Haven van Koh Samet zijn:

  • Speedboat Company A
  • Ferry Company B
  • Cruise Line C

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast de reguliere veerbootverbindingen biedt de Haven van Koh Samet ook cruise mogelijkheden voor toeristen die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Er zijn verschillende cruiseschepen die vanuit de haven vertrekken en een verscheidenheid aan routes en activiteiten aanbieden. Of je nu wilt genieten van een ontspannen cruise langs de kustlijn of een avontuurlijke duikexcursie wilt maken, er is voor elk wat wils.

Enkele populaire cruise mogelijkheden vanuit de Haven van Koh Samet zijn:

  • Dagcruises naar nabijgelegen eilanden
  • Zonsondergangcruises met diner aan boord
  • Snorkel- en duikcruises naar koraalriffen

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises vanuit de Haven van Koh Samet variëren afhankelijk van de gekozen maatschappij en het type reis. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en betaalbaar voor de meeste toeristen. Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde tarieven:

  • Enkele reis veerbootticket: 200-300 THB
  • Retour veerbootticket: 400-500 THB
  • Dagcruise: 1000-1500 THB
  • Avondcruise met diner: 1500-2000 THB
  • Snorkel- en duikcruise: 2000-2500 THB

Houd er rekening mee dat deze tarieven slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de gekozen maatschappij.

Al met al is de Haven van Koh Samet een ideale toegangspoort tot het prachtige eiland Koh Samet. Met gemakkelijke veerbootverbindingen, diverse cruise mogelijkheden en redelijke tarieven, is het de perfecte keuze voor toeristen die dit paradijselijke eiland willen verkennen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, de Haven van Koh Samet biedt het allemaal.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *