Haven van Phi Phi Islands

De Haven van Phi Phi Islands is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige eilanden van Phi Phi in Thailand. Gelegen in de provincie Krabi, biedt deze haven een scala aan veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden voor toeristen die dit adembenemende paradijs willen verkennen.

Locatie

De Haven van Phi Phi Islands bevindt zich aan de oostkust van het eiland Phi Phi Don. Dit eiland is onderdeel van de Phi Phi-archipel, die bestaat uit zes eilanden in de Andamanse Zee. De haven ligt op een gunstige locatie, op slechts enkele minuten afstand van de belangrijkste toeristische gebieden en accommodaties op Phi Phi Don.

Veerbootverbindingen

De haven biedt regelmatige veerbootverbindingen naar verschillende bestemmingen in de omgeving. Populaire routes zijn onder andere:

  • Van de Haven van Phi Phi Islands naar Phuket: Deze veerbootverbinding is een van de meest gebruikte routes voor toeristen die Phi Phi willen bezoeken. De overtocht duurt ongeveer 2 uur en biedt een prachtig uitzicht op de Andamanse Zee.
  • Van de Haven van Phi Phi Islands naar Krabi: Deze route is ideaal voor reizigers die Phi Phi willen combineren met een bezoek aan de prachtige kalkstenen kliffen en stranden van Krabi. De veerbootreis duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Van de Haven van Phi Phi Islands naar Koh Lanta: Koh Lanta is een ander prachtig eiland in de buurt van Phi Phi. De veerbootverbinding tussen de twee eilanden duurt ongeveer 1 uur en biedt toeristen de mogelijkheid om beide bestemmingen te verkennen.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast veerbootverbindingen biedt de Haven van Phi Phi Islands ook verschillende cruise mogelijkheden voor toeristen. Deze cruises variëren in duur en route, maar bieden allemaal de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving van Phi Phi. Enkele populaire cruises zijn:

  • Phi Phi Island Tour: Deze dagtour neemt toeristen mee op een avontuurlijke reis rond de Phi Phi-archipel. Bezoekers kunnen genieten van snorkelen, zwemmen in kristalhelder water en ontspannen op afgelegen stranden.
  • Zonsondergangcruise: Deze romantische cruise biedt toeristen de mogelijkheid om te genieten van een adembenemende zonsondergang over de Andamanse Zee. De cruise omvat vaak een diner aan boord en entertainment.
  • Maya Bay Tour: Deze tour is perfect voor filmliefhebbers, omdat het de beroemde Maya Bay bezoekt, die te zien was in de film “The Beach” met Leonardo DiCaprio. Toeristen kunnen genieten van de prachtige omgeving en ontspannen op het witte zandstrand.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises variëren afhankelijk van de gekozen route en het seizoen. Over het algemeen liggen de prijzen voor veerbootverbindingen tussen de Haven van Phi Phi Islands en nabijgelegen bestemmingen tussen de 500 en 1000 Baht per persoon. Cruises kunnen variëren van 1000 tot 3000 Baht per persoon, afhankelijk van de duur en inbegrepen activiteiten.

Het verkennen van de prachtige Phi Phi-eilanden is een onvergetelijke ervaring. Met de Haven van Phi Phi Islands als toegangspoort kunnen toeristen genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid en de vele activiteiten die deze bestemming te bieden heeft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *