Haven van Ranong

De Haven van Ranong is een belangrijke haven gelegen in de provincie Ranong, in het zuiden van Thailand. Deze haven speelt een cruciale rol in de maritieme handel en het toerisme in de regio. Met zijn strategische ligging aan de Andamanse Zee, biedt de haven van Ranong vele mogelijkheden voor zowel lokale als internationale reizigers.

Locatie

De Haven van Ranong is gelegen in de stad Ranong, in het zuidwesten van Thailand. Ranong is een provincie die grenst aan Myanmar en is bekend om zijn prachtige stranden, warmwaterbronnen en weelderige natuur. De haven ligt aan de kust van de Andamanse Zee en is gemakkelijk bereikbaar via de weg en het openbaar vervoer.

Veerbootverbindingen

De Haven van Ranong biedt veerbootverbindingen naar verschillende bestemmingen in de regio. Een populaire veerbootroute is die naar Koh Phayam, een prachtig eiland dat bekend staat om zijn ongerepte stranden en rustige sfeer. De veerboot naar Koh Phayam vertrekt meerdere keren per dag vanuit de haven en de overtocht duurt ongeveer een uur.

Een andere populaire veerbootverbinding vanuit de Haven van Ranong is naar Kawthaung, een stad in Myanmar. Deze veerbootroute biedt reizigers de mogelijkheid om de grens over te steken en Myanmar te verkennen. De veerboot naar Kawthaung vertrekt dagelijks en de overtocht duurt ongeveer 20 minuten.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast veerbootverbindingen biedt de Haven van Ranong ook cruise mogelijkheden voor toeristen. Er zijn verschillende cruises beschikbaar die reizigers de kans geven om de prachtige eilanden en kustlijnen van de Andamanse Zee te verkennen. Deze cruises variëren in duur en route, en bieden een unieke ervaring voor liefhebbers van zeeavonturen.

Enkele populaire cruisebestemmingen vanuit de Haven van Ranong zijn de Similan-eilanden, Koh Surin en Koh Rok. Deze eilanden staan bekend om hun kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en diverse onderwaterleven. Tijdens een cruise kunnen reizigers genieten van snorkelen, duiken en ontspannen op afgelegen stranden.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises vanuit de Haven van Ranong variëren afhankelijk van de bestemming en het type service. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en betaalbaar voor zowel lokale als internationale reizigers.

Voor veerbootverbindingen naar Koh Phayam bedragen de tarieven ongeveer 200-300 Baht per persoon, afhankelijk van het type veerboot en de klasse. Voor de veerboot naar Kawthaung bedragen de tarieven ongeveer 500-600 Baht per persoon, inclusief de grensovergangsbelasting.

De tarieven voor cruises vanuit de Haven van Ranong variëren afhankelijk van de duur en het type cruise. Een dagcruise naar de Similan-eilanden kan bijvoorbeeld variëren van 2.000-4.000 Baht per persoon, terwijl een meerdaagse cruise naar verschillende eilanden hogere tarieven kan hebben.

Het is raadzaam om vooraf de tarieven en beschikbaarheid te controleren bij de veerbootmaatschappijen of cruise operators om teleurstellingen te voorkomen.

Al met al biedt de Haven van Ranong een scala aan mogelijkheden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, ontspanning en het verkennen van prachtige eilanden. Met zijn veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden is deze haven een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Andamanse Zee en de omliggende regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *