Haven van Calais

De Haven van Calais is een belangrijke haven gelegen in de stad Calais, in het noorden van Frankrijk. Het is een van de drukste havens van Europa en fungeert als een belangrijke verbinding tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Locatie

De Haven van Calais is gelegen aan de kust van het Kanaal, ongeveer 34 kilometer ten zuidoosten van Dover, Engeland. Het is strategisch gelegen en biedt gemakkelijke toegang tot zowel het vasteland van Europa als het Verenigd Koninkrijk.

Veerbootverbindingen

De Haven van Calais biedt regelmatige veerbootverbindingen naar Dover, Engeland. Verschillende veerbootmaatschappijen, zoals P&O Ferries en DFDS Seaways, bieden overtochten aan tussen Calais en Dover. De overtocht duurt gemiddeld ongeveer 90 minuten en er zijn meerdere afvaarten per dag.

Daarnaast zijn er ook veerbootverbindingen vanuit Calais naar andere bestemmingen, zoals Duinkerken in Frankrijk en Ramsgate in Engeland. Deze verbindingen worden aangeboden door maatschappijen zoals DFDS Seaways en TransEuropa Ferries.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast veerbootverbindingen biedt de Haven van Calais ook cruise mogelijkheden voor toeristen. Er zijn verschillende cruiseschepen die regelmatig aanmeren in Calais en toeristen de mogelijkheid bieden om de stad en de omgeving te verkennen.

Populaire cruisebestemmingen vanuit Calais zijn onder andere de Britse Maagdeneilanden, de Canarische Eilanden en de Middellandse Zee. Cruises variëren in lengte en kunnen variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Tarieven

De tarieven voor veerbootovertochten vanuit de Haven van Calais variëren afhankelijk van de veerbootmaatschappij, het type voertuig en het seizoen. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en kunnen ze variëren van ongeveer €30 tot €100 per enkele reis voor een personenauto.

Voor cruises gelden verschillende tarieven, afhankelijk van de gekozen bestemming, de duur van de cruise en het type accommodatie aan boord. Het is raadzaam om contact op te nemen met de cruise maatschappij voor specifieke tarieven en beschikbaarheid.

Kortingen en speciale aanbiedingen zijn vaak beschikbaar, vooral tijdens het laagseizoen. Het is de moeite waard om verschillende veerbootmaatschappijen en cruisemaatschappijen te vergelijken om de beste deal te vinden.

Conclusie

De Haven van Calais is een belangrijke haven gelegen in het noorden van Frankrijk. Met regelmatige veerbootverbindingen naar Dover en andere bestemmingen, evenals cruise mogelijkheden voor toeristen, is het een populaire bestemming voor reizigers die het Verenigd Koninkrijk en Europa willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *